Anuntul Vanatorului
Rasul si cocosul de munte nu se mai vaneaza Imprimare Email
Joi, 07 Iunie 2012 21:51

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat azi că din sezonul 2012 - 2013 se opreşte vânătoarea la râşi, având în vedere că specia face parte din rândul celor protejate, precizând că nu vor mai fi acordate derogări, întrucât nu au fost semnalate cazuri în care animalele să fi produs daune.

 

 



"Se opreşte vânătoarea la râşi. Ministerul Mediului nu va mai da derogare pentru vânătoarea la râşi începând cu sezonul de vânătoare 2012- 2013", a declarat pentru ministrul Rovana Plumb, explicând că este vorba despre o specie protejată şi că în prezent mai sunt foarte puţine exemplare.

Rovana Plumb a subliniat că deşi până în prezent derogările erau acordate de către minister, acest lucru nu va mai fi posilbil deoarece nu au fost semnalate cazuri în care această specie să fi produs daune.

"Până acum, în România se acordau derogări de la măsurile de protecţie, însă ministerul consideră că nu există motive pentru care aceste derogări să continue, deoarece nu au fost semnalate cazuri în care această specie să producă daune", a spus ministrul Mediului.

 
 
Avize psihologice | Permise arma | www.eusuntoktuestiok.ro