Anuntul Vanatorului
Licitatie pentru cerbi vii, caprioare si elani Imprimare Email
Duminică, 16 Septembrie 2012 16:55

In Belarus, se ofera la licitatie cerbi vii, caprioare si elani

In Belarus, se ofera la licitatie cerbi vii, caprioare si elani
Intrucat economia Belarusului merge greu, Societatea Vanatorilor si Pescarilor din aceasta tara s-a gandit sa prinda fiarele din paduri si sa le scoata la licitatie vii, pentru a nu se mai osteni vanatorii, tragand cu pusca dupa ele.

Deocamdata, la licitatia care se va organiza la mijlocul toamnei, se vor oferi indeosebi cerbi si caprioare din belsug, numarul lor fiind foarte mare, intrucat, asa cum se stie, suprafata Republicii Belarus este acoperita in proportie de 40% cu paduri, iar animalele salbatice nu lipsesc, scrie infoniac.ru.

Dar daca cerbii si caprioarele se gasesc in numar mare in Belarus, trebuie mentionat ca numarul elanilor este totusi limitat. Ei nu-si au habitatul natural in aceasta zona si au fost aclimatizati in timpul Uniunii Sovietice, dezvoltandu-se pe parcurs. Uciderea lor sau vanzarea - ceea ce ar putea sa fie cam acelasi lucru - poate duce usor la disparitia speciei in zona.

Oferta este generoasa, iar organizatorii conteaza pe faptul ca, la licitatie, se vor prezenta atat amatori din tara, cat si foarte multi din strainatate, vanatul fiind pretuit in toata Europa, unde de altfel legea mediului protejeaza animalele salbatice, iar dreptul de a vana este foarte limitat.

Se presupune ca amatorii se vor inghesui sa-si cumpere un cerb, un elan sau o caprioara, carnea acestora fiind apreciata in straintatate, la fel ca si blana, iar alte elemente care constituie trofee pentru orice vanator au toate motivele sa atraga amatorii.

Pretul de pornire pentru oricare din animale a fost stabilit la 6 milioane ruble belarus, respectiv echivalent cu circa sapte sute de dolari SUA.

Cum insa asemenea trofee sunt greu de gasit in Occident, este probabil ca animalele se vor adjudeca la sume incomparabil mai mari decat pretul de pronire. De altfel, pretul unui cerb este evaluat in tarile europene la peste 12.000 euro.

Chiar daca licitatia va fi o reusita sub aspect comercial, acest mod de a achizitiona animale rare, protejate de lege in majoritatea statelor civilizate, afeteaza problemele mediului, neglijate grav in statul Belarus.

 
 
Avize psihologice | Permise arma | www.eusuntoktuestiok.ro