Anuntul Vanatorului
Festivalul Cascavelei Valea Doftanei 2014 Imprimare Email
Marţi, 06 August 2013 08:12

 

 

Noua editie a  Festivalului Cascavelei se pare ca se va desfasura in prima saptamana din luna Septembrie ca si in anii trecuti

  Festivalul Cascavelei 2014  din Valea Doftanei  a devenit un eveniment national ce se bucura  in fiecare an de prezenta a unui numar foarte mare de participanti.

 Sarbatoarea de toamna este una dintre cele mai frumoase din judetul Prahova, avand in vedere ca Valea Doftanei este un loc superb de relaxare, dar si faptul ca aici se produce cascavea conform traditiei, de sute de ani. Festivalul cascavelei are loc ca de obicei pe terenul de fotbal din Traisteni, in cele doua zile de sarbatoare turistii se vor bucura de produsele specifice zonei in special de minunatele cascavele, diverse sortimente de branza de bulzul rumenit pe jar si alte bunatati.

 

 

Comuna Valea Doftanei este amplasata intr-un cadru natural pitoresc, la 60 km de Ploiesti,  cu multe valente turistice si lipsit de surse de poluare si degradare a mediului. Campina lui Grigorescu si Hasdeu se afla la rascruce de drumuri. Din ea pleaca in directia nord o sosea ce serpuieste pe valea apei Doftana. Dupa ce Iasi in urma colinele domoale, muzeul Doftana de la Telega si cheile Brebului, valea se ingusteaza, capatand frumuseti montane desavarsite. Inainte de intrarea in localitatea Valea Doftanei, apele raului au fost zagazuite prin constructia barajului de la Paltinu, formand un lac de acumulare ce poate fi asemuit cu " o mica mare montana" - zona turistica de mare atractie. Comuna Valea Doftanei este situata in nordul judetului Prahova, in zona Carpatilor de Curbura, pe cursul mijlociu al raului cu acelasi nume.

Chiar daca vedeta festivalului este cascaveaua afumata de Valea Doftanei , gospodarii din Valea Doftanei si Brebu nu s-au putut abtine sa nu vina si cu pastrama din carne de oaie, cas, telemea, braza veche  sau cu branza de burduf. Si cum branza nu “aluneca” deloc daca nu este udata macar cu un strop de tarie, tuica si palinca au fost la mare cautare zilele acestea la targ.

 

O petrecere campeneasca veritabila care poate bucura orice trecator gurmand si care pune pret pe traditie.

 

 

Mii de persoane vin anual la tradiţionalul Festival al Caşcavelei care se desfăşoară în septembrie pe terenul de sport din satul Trăisteni din comuna Valea Doftanei. Anul acesta, organizatorii au ales perioada 7-8 septembrie pentru una din cele mai frumoase sărbători din Prahova. Pe lângă peisajele superbe din zona Valea Doftanei, turiştii pot cumpăra la festival renumita caşcavea, produsul local preparat după reţete vechi de sute de ani ale gospodarilor zonei, dar şi multe alte preparate cu specific românesc, de la pastramă, ţuică şi foarte multe sortimente de brânză. De buna dispoziţie a localnicilor şi turiştilor se vor ocupa şi artişti cunoscuţi. Ansambluri folclorice, cântăreţi de muzică populară, dar şi tineri artişti vor cânta pe scena amenajată la festival. Sâmbătă seară, administraţia localăa pregătit şi un foc de artificii.

Citeste mai mult: adev.ro/msna0y

 

Ultima actualizare în Luni, 14 Iulie 2014 22:30
 
 
Avize psihologice | Permise arma | www.eusuntoktuestiok.ro