Anuntul Vanatorului
Acciza la arme de vanatoare in 2014 Imprimare Email
Miercuri, 02 Iulie 2014 05:45

 Acciza la cartuse si  arme de vanatoare  in 2014

 

 

 

Conform proiectului de O.G. pentru modificarea ?i completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal ?i reglementarea unor m?suri fiscal-bugetare, regimul accizelor aplicate armelor va fi astfel:

 

   - de la 1 septembrie 2013 au fost introduse noi produse in categoria celor accizabile:

 

    • arme de vanatoare si arme de uz personal altele decat cele de uz militar sau de uz sportiv
    • - acciaza variaza intre 50 si 1500 euro/bucata, in functie de costul de achizitie al armelor,

 

  • cartuse cu glont si alte tipuri de munitie pentru armele prevazute anterior - acciza este cuprinsa intre 0,1 si 0,4 euro/bucata in functie de costul de achizitie

Astfel, accizele vor fi stabilite in 2014 in functie de cursul valutar de 4,7380 lei/euro, mai mare fata de cel de 4,4485 lei/euro, stabilit pana sa fie modificat Codul fiscal.

 

 Stim cu siguranta  ca la fiecare import va fi obligat armurierul (sau dupa caz importatorul) trebuie  sa plateasca acciza, dar nu stim cum se procedeaza in cazul un tranzactii de vanzare cumparare a unei arme deja existenta in permisul de arma  al unui  vanator, sau in cazul donatiilor.

Cum se procedeaza spre exemplu daca tata,  vrea sa mi lase mie armele ca el nu mai poate merge la vanatoare?

Unde achit acciza, la armurier si ei o vireaza catre stat, sau merg la trezorerie si achit ca si in cazul taxei de eliberare autorizatie arma?

Inca ceva, se pare ca se adauga si TVA la  valoare accizei, valoare care este in euro! iar euro la cursul de 4,7 ron

Ca si exemplu, doresc sa mi comand de la armureria X din Italia o arma lisa care a costat 400eur, ca sa o pot trece in permis va trebui sa achit 50 eur + TVA  la care se adauga si taxele de tranzactie ale armurierului.

Nu vreau sa dezinformez,  persoana fizica care vrea sa inmatriculeze arma adusa din afara tarii , trebuie sa aduca chitanta de la trezorerie cum ca a platit acciza. Daca arma a avut acciza platita de importator( in cazul armurierilor), se evidentiaza pe factura.
La noi se dau HG-uri si OG-uri  in fiecare zi, la normele de aplicare..... cand se poate.

 

daca stie cineva cum functioneaza aceasta noua lege cred ca ne ar fi de ajutor

 

 
 
Avize psihologice | Permise arma | www.eusuntoktuestiok.ro