Anuntul Vanatorului
COMOARA DIN VIZUINA Imprimare Email
Joi, 17 Iulie 2014 06:07

 

 

 

Trei copii din Hunedoara au descoperit o adevarata comoara de pe vremea dacilor. Mai exact, 140 de bani de aur ascunsi intr-un recipient de plastic in scorbura unui copac.

Pustii aveau de gand sa necajeasca o vulpe care isi facuse vizuina acolo. Cum aceasta i-a pacalit si a scapat cu fuga, au fost curiosi sa vada totusi ce se ascunde in culcusul ei.
Asa au gasit banii pe care i-au impartit .

 

Cei trei amici, Flavius, Paul si Andrei au 11 ani si isi petrec majoritatea timpului impreuna.

Duminica, ei au plecat sa se joace intr-o padure de la marginea satului Ocolisu Mic. Nu stiau ca vor deveni eroii unei intamplari pe care si-o vor aminti toata viata. Paul a fost cel curios sa vada ce se afla in vizuina unei vulpi si asa a dat peste comoara.

Pustii au incercat sa imparta in mod egal kosonii, 140 la numar. Cum nu au putut sa faca asta pe ultimul l-au aruncat in padure.

Flavius Ioan Cimporescu: "Si unul nu ne-o iesit si l-am aruncat in padure, si unul l-am pierdut pe aici cand am fugit sa mergem acasa."

Bucurosi, copiii s-au intors acasa cu o mica avere daca ne gandim ca pe piata neagra pretul unui koson porneste de la cel putin 2000 de euro. Cand le-au povestit totul parintilor, acestia au inteles ca nu e de gluma. Desi provin din familii modeste, oamenii nici n-au vrut sa auda de pretiosii kosoni.

Acum cei trei prieteni ar trebui, conform legii, sa fie recompensati de autoritati. In comuna vestea s-a raspandit repede iar unii dintre localnici, mai hatri, s-au pus deja pe glume.

Localnic: "Cineva o fost pacalit de vulpe, cine nu se stie......"

Emil Tamasoiu, invatator: "Acesti copilasi impreuna cu parintii lor au facut un gest extraordinar, merita o recompensa extraordinara din partea statului roman".

Autoritatile spun ca cei 140 de kosoni descoperiti de copii sunt probe intr-un dosar mai amplu.

 

 

Ultima actualizare în Joi, 17 Iulie 2014 06:11
 
 
Avize psihologice | Permise arma | www.eusuntoktuestiok.ro