Anuntul Vanatorului
Congresul AGVPS pe nada CM de Crap Imprimare Email
Scris de Administrator   
Joi, 20 Septembrie 2012 14:39

Neculai Şelaru organizează Congresul AGVPS pe nada CM de Crap


Sub egida AGVPS România, peste câteva zile, va debuta la Constanţa, pe lacul Corbu, Campionatul Mondial de Crap, un eveniment de elită pentru breasla pescărească din întreaga lume . Eforturile depuse de organizatorul acestei competeţii şi totodată administratorul pistei de concurs, riscă să fie umbrite de acţiunile “neortodoxe” întreprinse de şeful pescarilor şi vânătorilor din România, Neculai Şelaru.


Editia a XIV a a Campionatului Mondial de Crap, ce se va desfasura anul acesta şi pentru prima dată în România, va aduna la standurile lacului Corbu din judeţul Constanţa, 21 de echipe din lumea bună a pescuitului sportiv. Africa de Sud, Rusia, Anglia, Franţa, Italia sau Spania sunt doar câteva dintre ţările care şi-au trimis în România cei mai buni competitori în căutarea monstrului acvatic.

Peste 400 de tone de peşte

|n adâncurile lacului Corbu a carui suprafaţă de luciu de apă depăşeşte 436 de hectare, organizatorii au ascuns, special pentru campionii lumii, peste 400 de tone de peşte şi cred că anul acesta, competiţia mondială va scoate la suprafaţă o cantitate record. Dacă organizatorul Campionatului Mondial de Crap, compania Rig Service s-a întrecut pe sine prin investiţiile de peste un milion de euro făcute în fondul piscicol, amenajările pistei, precum şi a condiţiilor de cazare şi prezentare în cele mai mici detalii conforme cu normele unui astfel de eveniment de anvergură, manifestarea de la Corbu este umbrită de atitudinea şi ingineriile financiare întreprinse de directorul general al Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România (AGVPS), Neculai Şelaru.

Carmen Tocală, pusă la zid


“Ce dracu’ a apucat-o pe asta( n.r. presedintele ANST, Carmen Tocală)?!...de ce se bagă ea in povestea asta, să ne strice treburile? ea să bage bani şi pe urmă să vorbească”. Aceasta a fost reacţia primului vânător(şi pescar!!!) al ţării, directorul general al AGVPS, Neculai Şelaru, la aflarea veştii că preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport, Carmen Tocală a făcut o adresă către CIPS (Confederaţia Internaţională de pescuit Sportiv) pentru a verifica modul în care s-a luat decizia organizării Campionatului Mondial de Crap pe pista de la Corbu. Fostul organizator al partidelor de vânătoare ale lui Nicolae Ceauşescu, Şelaru îşi opreşte dizertaţia considerând că “CIPS nu o să bage în seamă ANTS pentru că această instituţie nu are vreo influenţă”. Despre alegerea lacului Corbu pentru Campionatul Mondial, cel care păstoreşte după bunul plac AGVPS de mai bine de 22 de ani, Neculai Şelaru susţine că “s-a făcut prin selecţie de oferte”. “|n această cursă au intrat doar două piste (Corbu şi Tâncăbeşti, iar cea de la Săruleşti doar verbal sau parcă au venit cu câteva ore înainte), iar caietul de sarcini l-am făcut eu după unul mai vechi al CIPS, că nu aveam altul, chiar dacă organismul internaţional l-a retras de ani buni de pe site-ul oficial” ne lămureşte vicepreşedintele AGVPS, Teodor Bentu. Acesta se mândreşte cu relaţiile şI influenţa pe care le are la CIPS şi “fără mine nu s-ar fi organizat niciodată un campionat ca acesta în România”. Tot de la el aflăm că “iniţial pista pe care trebuia organizat campionatul era la Hobaia, balta lui Dan Păsat, dar după problemele cu justiţia ale deputatului…” .

Câini hărţuitori, pontatori şi tir vânătoresc

Potrivit documentelor prezentate de Neculai Şelaru, oferta societăţii Rig Service a fost una de nerefuzat. Chiar dacă evenimentul are ca obiect principal pescuitul sportive, în oferta sa, Rig Sevice a plusat consistent, dar, paradoxal cu o serie de evenimente colaterale de amploare , cu specific cinegetic, chinologic sau turistic. Printre aceste evenimente propuse şi primite cu braţele deschise de Şelaru (surse din interiorul AGVPS susţin că “această ofertă suplimentară a fost impusă chiar de Şelaru”) se numără organizarea campionatului naţional de câini hărţuitori şI finala celui de câini pontatori. Mai mult, tolba beneficiilor AGVPS e încărcată de Rig Service şi cu organizarea altor evenimente “pescăreşti”. Finala Campionatului Naţional de tir vânătoresc sau sărbătorirea zilei vânătorilor în campingul Holiday din Mamaia. Insă cel mai interesant punct din această ofertă rămâne organizarea Congresului AGVPS de către Rig Service despre care Şelaru face o singură remarcă într-un ton coleric : “voi ziariştii sunteţi nişte găinari”. La rândul său, Teodor Bentu încearcă să ascundă sub preşul AGVPS ingineriile şefului său prin “poate nu scrieţi că mai am doar doi ani până la pensie şi…îmi daţi, vă rog din suflet, adresa trimisă de doamna Tocală?”.
Sursa: http://www.incomemagazine.ro
 
 
Avize psihologice | Permise arma | www.eusuntoktuestiok.ro